На Рівненщині телефонні шахраї ошукали людей на 60 тисяч гривень

Зловмисники на Рівненщині, представляючись представниками держустанов, ошукали кількох людей на майже 60 тисяч гривень.

Про це повідомляють у ГУНП Рівненської області.

Так, наприклад, учора від дзвінка шахраїв постраждала 39-річна рівнянка. Невідома особа, представившись працівником банку, ошукала її на 25 600 гривень.

Поліцейські з'ясували, що близько 14 години на її мобільний зателефонував невідомий, нібито зі служби безпеки фінанустанови. Він зажначив що саме зараз із її рахунку здійснюються оплати та запитав, чи підтверджує вона ці операції.

 Вона відповіла, що ні та зателефонувала на гарячу лінію вказаного банку. Однак, не встигла сконтактувати із оператором, пролунав дзвінок із невизначеного номера.

Зловмисник запевнив, що попередній дзвінок не фейковий і це реальний банківський працівник. Заявниця назвала дані картки, після чого і виявила відсутність заощаджень.

Також вчора постраждав 25-річний житель Корця. До нього зателефонував невідомий чоловік та запропонував дешеве пальне.

Шахрай запевнив, що на місцевій АЗС пройшов переоблік та є бензин за вигідною ціною, але, аби отримати талони, необхідно терміново його оплатити. 

Така пропозиція зацікавила чоловіка, тож на вказані мобільні номери він перерахував майже 9 тисяч гривень. Замість дзвінка із інформацією куди прийти по талони був дзвінок із насмішкою, що його ошукали.

Загалом минулої доби на Рівненщині зафіксували 8 таких випадків.

За усіма фактами дізнавачі розпочали досудові розслідування.

 

 

Читайте також