На Рівненщині триває енергетичний аудит будівель

Понад 170 будівель Рівненщини отримали сертифікати енергетичного аудиту. Серед них – лікарні, школи, громадські заклади.

«Сертифікувати енергетичну ефективність будівель в області розпочали торік. На це передбачені кошти в обласному бюджеті. Так, в рамках реалізації «Комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018 – 2025 роки» на енергоаудит спрямували 3,5 мільйони гривень», - коментує заступник голови ОДА Олександр Корнійчук.

Як розповідають фахівці обласного департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності, проведення сертифікації дуже важливе. Адже дає можливість чітко визначити клас енергоефективності будівлі, обсяг енергоспоживання, як усунути втрати енергії в будівлі, скільки коштуватимуть енергоощадні заходи та в який термін вони окупляться.

При наявності сертифікату енергоаудиту власники будівель мають можливість брати участь як в обласному конкурсу проектів з енергоефективності, так і в інших програмах з енергозбереження. Серед них – механізм ЕСКО-контракту, програма НЕФКО «Енергозбереження», міжнародні грантові проєкти, Державний фонд регіонального розвитку, а також місцеві програми підтримки енергозбереження.

Нагадуємо, що відповідно до законодавства енергетична сертифікація здійснюється лише атестованими енергоаудиторами. Із переліком атестованих енергоаудиторів можна ознайомитися на офіційному сайті Держенергоефективності.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також