На Рівненщині триває робота щодо зменшення заборгованості зі сплати ЄСВ

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У відділі по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Рівненській області повідомили, що сума заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) у Рівненській області станом на 01.10.2019  складає 139,9 млн. грн., у тому числі 31,7 млн. грн. по юридичних особах та 108,2 млн. грн. (або 77%) - по фізичних.

Як зауважують податківці, у напрямку зменшення заборгованості зі сплати ЄСВ проводиться системна робота. Це спільні наради з органами Державної виконавчої служби, зустрічі з підприємствами – боржниками з питань своєчасної сплати та погашення заборгованості з ЄСВ, роз’яснювальна робота.

Крім того, з метою стягнення заборгованості з ЄСВ здійснюється щоденний моніторинг по боржниках щодо відкритих рахунків у банківських установах. У подальшому дана інформація скеровується до органів Державної виконавчої служби, що є підставою для порушення правоохоронними органами кримінальних справ.

Також, скеровуються до органів ДВС  заяви про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржників.

Зокрема, з метою зменшення заборгованості по єдиному внеску та недопущення її зростання в подальшому  в поточному році вже скеровано до органів державної виконавчої служби майже 7 тисяч вимог про сплату недоїмки з єдиного внеску на загальну суму більше 100 млн. гривень.

Головне управління ДПС у Рівненській області

 

Читайте також