На Рівненщині цьогоріч 77 авто перереєстрували через зміну кольору

У 2020 році 77 автомобілів перереєстрували у сервісних центрах МВС Рівненщини у зв’язку із зміною кольору.  А за 5 років таких автівок було перереєстровано 517.

Автовласник або довірена особа може звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС, незалежно від місця проживання або реєстрації. При собі варто мати  паспорт,  ідентифікаційний номер, доручення на уповноважену особу (за необхідності) та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Однак, варто пам’ятати, що в умовах карантину, для забезпечення своєчасного і повного проведення профілактичних і протиепідемічних заходів послуги сервісні центри МВС надаються лише за попереднім записом: через функціонал «Запис в електронну чергу» на сайтах ГСЦ МВС та регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Рівненській області до ТСЦ МВС №5641 (м. Рівне), ТСЦ МВС № 5642 (м. Дубно), ТСЦ МВС № 5643 (м. Сарни); за телефоном регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Рівненській області (0362) 67-02-07 до ТСЦ МВС № 5644 (смт Володимирець).

Власникам залізних коней варто  пам’ятати, що  при реєстрації автомобіля є лише 11 основних кольорів, без уточнень щодо відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, оранжевий, жовтий, білий, коричневий, сірий. Це дає автовласникам право не здійснювати перереєстрацію своєї автівки, якщо навіть було суттєво змінено відтінок без зміни основного кольору.

У випадку, якщо на автомобіль нанесено два і більше кольорів, основним вказується колір його нижньої частини. Тобто дах, капот і багажник можна перефарбувати в будь-який вподобаний колір загальною площею не більше 50%. В іншому випадку колір авто зазначається, як комбінований.

Читайте також