На Рівненщині у 2024 році має бути запущена мережа профільних ліцеїв

Керівники органів управління освітою Рівненщини обговорили подальше функціонування галузі освіти.

Як розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко під час наради, в Україні у 2024 році має бути запущена мережа профільних ліцеїв і вже формується план мережі профільних ліцеїв, у яких навчатимуться учні 10-12 класів. Реформа дозволить старшокласникам глибше вивчати предмети, до яких вони мають найбільший хист та з яких складатимуть ЗНО.

«В таких школах має навчатись не менше трьохсот учнів − по 100 учнів на паралелі. Передбачається, що вступ до профільних ліцеїв буде відбуватись за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, що також підвищить рівень освіти таких шкіл», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Про фінансування системи освіти у 2019 році розповів головний освітянин області Григорій Таргонський.

Так, для Рівненщини на підтримку осіб з особливими освітніми потребами з державного бюджету виділено субвенцію в сумі 18 млн грн. На Нову українську школу виділено 32 175,071 тис. грн освітньої субвенції. Закупівля засобів навчання та обладнання вже завершена. На придбання персональних комп’ютерів з державного бюджету виділено 13 209,8 тис. грн, на послуги з доступу до Інтернету – 32 252,8 тис. грн. В рамках програми з облаштування туалетів з умовною назвою “Гідність дитини” для забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти Рівненщини виділено 34,2 млн грн.

«Необхідно максимально прискорити процес освоєння освітньої субвенції», - звернувся до освітян Григорій Таргонський.

Учасники наради також обговорили питання розвитку дошкільної освіти. В умовах зростання населення Рівненщини ця тема залишається актуальною. Відтак, у 2018 році було створено 603 додаткових місць.

Начальник управління Державної служби якості освіти в Рівненській області Святослав Сидорук розповів про запровадження внутрішньої системи підвищення якості освіти.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також