На Рівненщині у державну власність повернуть 2 заклади освіти

фото ілюстративне

Органи прокуратури Рівненської області продовжують вживати заходи щодо повернення у комунальну власність незаконно переданих в оренду приміщень закладів освіти.

Зокрема, прокурори з’ясували, що посадові особи одного із закладів освіти Володимирецького району уклали з приватним підприємцем договір оренди приміщення навчального закладу з порушеннями вимог ст. 11 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», оскільки не була здійснена оцінка майна, що передається в оренду. Також, посадові особи загальноосвітньої школи у Гощанському районі в порушення вимог ст. 80 Закону України «Про освіту» передали приватному підприємцю в оренду майно з метою його використання не для освітніх цілей.  

З вимогою про повернення закладам освіти вказаних приміщень загальною площею майже 70 кв м, орієнтовною вартістю понад 100 тис. грн, Сарненською та Здолбунівською місцевими прокуратурами пред’явлено до господарського суду Рівненської області 2 позовні заяви.

Реагування органів прокуратури на порушення законодавства спонукало приватних підприємців та заклади освіти (сторони укладення договору оренди) під час судового розгляду справи добровільно розірвати зазначені договори, а тому судом  винесено ухвали про закриття  проваджень.

Як результат, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненської області з незаконної оренди повернуто два приміщення закладів освіти, які в подальшому будуть використані для навчально-виховних цілей. 

Довідково:

Відповідно до вимог діючого законодавства об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також