На Рівненщині у колодязь впали три собаки: місцеві мешканці рятують тварин своїми силами

На Рівненщині у селі Прогрес біля Острога у колодязь впали три собаки. За попередньою інформацією, власники собак гуляли у лісі, коли домашні тварини втрапили у відкриту криницю.

Мешканка Рівненщини Светлана Панченко повідомила у Фейсбуці, що одну собаку вже витягли з криниці силами місцевих мешканців. Тварина жива. 

"Чоловіки зараз спускаються за другою. Допомоги від МНС у якості консультатнів не дочекалися", - зазначила жінка.

Раніше зоозахисниця Алла Лосік на своїй сторінці у Фейсбук повідомила, що рятувальники МНС не виїдуть на допомогу тваринам за вказівкою начальника чергової зміни у Рівному. 

"Бо вони мають шнурівки, які рятують тільки людей, а ми вчинямо протиправні дії, намагаючись врятувати тварин і власника, який сказав, що так чи інакше, але сам туди полізе", - зазначила Алла Лосік.

Прес секретар ГУ ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник зазначив, що до МНС надійшло повідомлення про те, що собаки впали у колодязь.

"Глибина колодязя 70 метрів. Діаметр колодязя – 70 см. Цей колодязь є закинутим і нічим не обгороджений. Дістатися туди нашому співробітнику немає можливості. Співробітник без апарату на стисненому повітрі по техніці безпеки не має права туди спускатися. Вже не кажучи, щоб з апаратом – він просто туди фізично не пролізе. Ми пояснили ситуацію активістам. Довжина рятувальної мотузки 50 метрів. Два дні тому наш співробітник виїжджав туди і дивився. Ці собаки вже не подавали ознак життя. Ризикувати співробітником заборонено по техніці безпеки, ми не маємо права туди лізти. Це навіть не наша компетенція. Це питання має вирішувати голова сільської ради. Туди потрібно залучити професійних копачів, людей, які викопують або чистять колодязі", - прокоментував пан Мельник.

Читайте також