На Рівненщині у комунальну власність повернуто два шкільні приміщення

фото ілюстративне

За втручання прокурорів добровільно повернуто двом навчальним закладам приміщення вартістю понад 100 тис. грн

Органи прокуратури Рівненської області продовжують вживати заходи щодо повернення у комунальну власність незаконно переданих в оренду приміщень закладів освіти.

Зокрема, прокурори з’ясували, що посадові особи одного із закладів освіти Володимирецького району уклали з приватним підприємцем договір оренди приміщення навчального закладу з порушеннями вимог ст. 11 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», оскільки не була здійснена оцінка майна, що передається в оренду. Також, посадові особи загальноосвітньої школи у Гощанському районі в порушення вимог ст. 80 Закону України «Про освіту» передали приватному підприємцю в оренду майно з метою його використання не для освітніх цілей.  

З вимогою про повернення закладам освіти вказаних приміщень загальною площею майже 70 кв м, орієнтовною вартістю понад 100 тис. грн, Сарненською та Здолбунівською місцевими прокуратурами пред’явлено до господарського суду Рівненської області 2 позовні заяви.

Реагування органів прокуратури на порушення законодавства спонукало приватних підприємців та заклади освіти (сторони укладення договору оренди) під час судового розгляду справи добровільно розірвати зазначені договори, а тому судом  винесено ухвали про закриття  проваджень.

Як результат, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненської області з незаконної оренди повернуто два приміщення закладів освіти, які в подальшому будуть використані для навчально-виховних цілей.

 

Довідково:

Відповідно до вимог діючого законодавства об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також