На Рівненщині у людей підтопило паї

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На Рівненщині у Сарненському районі мешканці місцевих сіл скаржаться на підтоплення паїв. За словами громадян, воду з полів ніхто не відкачує, як це було до створення громад.

Про це повідомляє Дубровиця районна.

Зокрема, жителі колишньої Лютинської сільської ради намагаються достукатись до обласної та місцевої влади, щоб їхні поля звільнили із "водяного полону".

«Маємо паї, але користуватися ним не можемо бо кругом стоїть вода. До створення громад воду перекачували і поле займалося, а зараз там можна чайкою плавати... У нас біля "насосної станції" взагалі все затоплено. Полів там багато. Люди гній повивозили і він у воді плаває.... А з іншої сторони греблі так само вода біля будинків по вул. Світанковій", - зазначають мешканці громади.

Сьогодні, 16 квітня, під час брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін прокоментував ситуацію із паями у Лютинську.

"Дійсно, до регіонального офісу водних ресурсів у Рівненській області надходили звернення мешканців села Бережки щодо відкачки води з паїв, які були підтоплені. Вони знаходяться у селах Бережки, Колки, Лютинськ Сарненського району. Для вирішення цього питання громадянам було рекомендовано звернутись до органів місцевго самоврядування, які мають приймати участь в ліквідації даних затоплень. Це мають фінансувати з коштів місцевого бюджету", - зазначив пан Подолін.

Чиновник додав, що у офісу водних ресурсів є програми, які виконуються у тому обсязі, щоб тримати подібні ситуації на контролі.

"Щодо села Лютинськ, там є високий рівень грунтових вод. Орендарі тих земельних ділянок питання розуміли, що історично ці землі підтоплюються. Питання затоплення стосується орендаря і орендодавця даної землі", - додав Сергій Подолін.

За його словами, влада області спільно із ДСНС контролює підтоплення - критичних випадків не було у цьому кварталі.

Читайте також