На Рівненщині у несумлінного орендаря забрали орендовану земельну ділянку

фото ілюстративне

На Рівненщині за втручання прокурорів несумлінного орендаря позбавлено права користуватися землею промисловості вартістю понад 700 тис грн

Органи прокуратури Рівненської області продовжують вживати ефективні заходи представницького характеру з метою відновлення законності у сфері земельних правовідносин.

Так за результатами розгляду позову Здолбунівської місцевої прокуратури судом розірвано договір оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення вартістю понад 700 тис грн та її повернуто у комунальну власність.

Мова йде про 0,29 га земель промисловостіу с.ДеражнеКостопільського району, що надавалася органом місцевого самоврядування в оренду одному із приватних підприємств.

У суді прокурором доведено, що орендар усунувся від виконання договірних зобов’язань та систематично (упродовж 2017-2018 років) не сплачував орендну плату за користування землею, що призвело до ненадходження до бюджету значної суми коштів.

Оскільки орендодавцем (сільською радою) реальних заходів щодо розірвання договірних зобов’язань через порушення орендарем істотних умов договору не вживалися, в ситуацію втрутились прокурори. 

Вказаний  позов Здолбунівської місцевої прокуратури господарський суд Рівненської області задоволиву повному обсязі.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також