На Рівненщині у опорній лікарні на COVID-19 захворіли 4 медики: що відомо про ситуацію у медзакладі?

Стало відомо, що у Костопільській ЦРЛ на коронавірус захворіло 4 медичних працівники. Під час брифінгу начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник розповів про стан медиків та про загаьну статистику захворюваності серед медичних працівників у Рівненській області.

«Костопільська ЦРЛ є закладом охорони здоров’я першої хвилі надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. Тому ризики захворювання більші, ніж у будь-якому іншому лікувально-профілактичному закладі. Адже медики працюють у вогнищі інфекції", - повідомив пан Вівсянник.

За його словами, інфікувались 4 працівники: два середнього персоналу і дві молодших медсестри.

"Наголошую, що їх стан зараз задовільний. Вони знаходяться на самоізоляції. ПЛР-діагностика у них позитивна. Проводимо дослідження контактних. Наразі результатів немає. Щодо зараження працівників COVID-19, наразі проводиться епідрозслідування, результати якого будуть відомі незабаром", - прокоментував начальник.

Наразі у Рівненській області зафіксовано 285 випадків захворювання медичних працівників на коронавірус.

"Серед них: 67 лікарів, 127 середніх та молодших медпрацівників і 10 працівників інших спеціальностей (фармацевти, лікарі-біологи). Якщо порівняти статистику із загальнодержавною, то ми йдемо на середньому рівні показників по державі. Крім того, наші статистичні дані захворювання медпрацівників на коронавірус коливаються на рівні світових показників. Тобто, ми не перевищуємо захворюваності медичних працівників, які реєструє Всесвітня організація охорони здоров’я в інших країнах", - розповів Олег Вівсянник.

Читайте також