На Рівненщині у рамках проекту «Шлюб за добу» одружилися майже 150 пар закоханих

Впродовж чотирьох місяців цього року працівники відділів державної реєстрації актів цивільного стану у Рівненській області зареєстрували 143  шлюби за пришвидшеною процедурою, в рамках проєкту Міністерства юстиції "Шлюб за добу".

Нагадуємо, що даний сервіс дозволяє обрати бажану дату державної реєстрації шлюбу без зайвих зусиль. Для цього необхідно звернутися із відповідною заявою до організаторів церемонії у своєму регіоні. Після цього закоханим потрібно обрати зручні дату та час і пред’явити необхідні документи.

А саме:

1. Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства.

2. У разі, якщо заявники або один з них раніше перебували в шлюбі, - документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним.

3. Документи, що складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами українською мовою, засвідченими в установленому порядку.

До слова, у Рівненській області скористатися послугою «Шлюб за добу» можна у Рівному, Дубні і Сарнах. Зокрема,  в обласному центрі такі церемонії державної реєстрації проходять в КЗ «Міський будинок культури» за адресою м. Рівне, вул. Соборна, 3Д.

Читайте також