На Рівненщині учні понад півсотні шкіл досі користуються вуличними вбиральнями

На Рівненщині досі не всі школи облаштовані вбиральнями у приміщення. Для того, щоб ліквідувати вуличні туалети і забезпечити навчальні заклади відповідними умовами, область отримала біля 30 мільйонів гривень від держави.

За словами заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, роботи із облаштування у освітніх закладах вбиралень у приміщенні тривають.

"Останні два роки обласна державна адміністрація співпрацювала із районними адміністраціями і керівництвом навчальних закладів. Було зроблено цілий ряд заходів, в тому числі - фінансових, за допомогою коштів державного і місцевого бюджетів. Якщо говорити про 2020 рік - за кошти державного бюджету здійснюється облаштування внутрішніх вбиралень у 29 закладах. Станом на сьогодні вже завершені роботи з облаштування у 15 школах. Триває облаштування у 14 закладах", - повідомив пан Тимошенко.

За словами чиновника, не облаштовно вбиральні у 55 закладах (це разом із тими 14, які тривають).

"Є 13 закладів з малою наповненістю учнями. Вони не облаштовуються, оскільки ці заклади будуть підлягати оптимізації", - додав заступник.

У 2019 році на Рівненщині облаштували 58 таких вбиралень на загальну суму майже 25 мільйонів гривень.

"Це становить 73% коштів для виконання. Затримка організації цієї роботи була в тому, що був стислий термін на проведення всіх необхідних проєктних робіт. Не всі заклади і райони вчасно організували цю роботу", - прокоментував Ігор Тимошенко. 

Читайте також