На Рівненщині умільці видавали міжнародні розмови за місцеві

Група осіб за допомогою спеціального телекомунікаційного обладнання видавала міжнародні розмови за місцеві. Сума збитків встановлюється. За попередньою інформацією, вона може сягати сотні тисяч гривень.

Працівники кіберполіції викрили у злочинній діяльності мешканців міста Києва, Чернівецької, Сумської та Рівненської областей.

Поліцейські під час проведення досудового розслідування встановили: зловмисники за допомогою спеціального обладнання приймали вхідний міжнародний телефонний трафік та перенаправляли його у внутрішню телекомунікаційну мережу мобільних операторів України. Для цього вони використовували всесвітню мережу Інтернет, спеціалізоване телекомунікаційне обладнання та сім-карти національних мобільних операторів.

Поліцейські провели вісім санкціонованих обшуків у містах Чернівці, Рівне, Суми та Київ. За результатами проведених слідчих дій вилучено більш як півтори тисячі SIM-карт телекомунікаційних операторів України, комп’ютерну техніку, більше десятка мобільних телефонів та флеш накопичувачі.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч.2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України.

Техніку направлено на проведення усіх необхідних експертиз. Після отримання результатів цих експертиз буде вирішено питання щодо оголошення підозри учасникам злочинної групи. Їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України

Читайте також