На Рівненщині управління Держпраці продовжує інформаційну кампанію (ФОТО)

фото - Фейсбук

Березне: в рамках інформаційної акції інспектори праці побували у 55 суб’єктів господарювання, пише Управління Держпраці у Рівненській області

По-різному зреагували підприємці Березного на інформаційно-роз’яснювальну кампанію Управління Держпраці у Рівненській області: дехто закривав торгові точки чи просто втікав з робочого місця. Але переважна більшість підприємців позитивно сприйняла можливість отримати роз’яснення безпосередньо від фахівців. 

Загалом під час виїзної акції 4 групи інспекторів праці побували у 55 суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб та підприємств. Одну із груп очолив начальник Управління Юрій Наконечний. Роботодавці та наймані працівники отримали консультації з питань трудового законодавства та пам’ятки про переваги легального працевлаштування.

Під час роз’яснювальної роботи та превентивного моніторингу було зафіксовано 13 найманих осіб, які працюють без оформлення трудових відносин. Частина працівників, з якими спілкувалися інспектори, виконують роботи у роботодавця на умовах стажування, працюють більшу за норму кількість годин, що теж є порушенням трудового законодавства.

Фахівці Управління Держпраці роз’яснили, що не оформлені належно трудові відносини тягнуть за собою великі штрафи.

Тож роботодавцям потрібно узаконити працю найманих осіб і не чекати, коли інспектори прийдуть до них знову, але вже не з інформаційною місією, а з інспекційним відвідуванням. 

Читайте також