На Рівненщині ув`язнених утримують у жахливих умовах (ФОТО)

Прокуратура Рівненської області відреагувала на виявлені факти порушень прав засуджених у ДУ «Городоцький виправний центр»

За результатами перевірки співробітниками профільного відділу прокуратури Рівненської області у державній установі «Городоцький виправний центр (№131)» виявлено, що умови перебування засуджених в окремих камерах дисциплінарного ізолятора(далі – ДІЗО) не відповідають санітарним вимогам і  міжнародним стандартам та можуть розцінюватися як нелюдське поводження із громадянами.

Зокрема з’ясовано, що в окремих приміщеннях, де утримуються в’язні,  частина підлоги вкрита водою через неналежний стан опалювальної, а також каналізаційної систем. Підвищений рівень вологості у цих приміщеннях негативно впливає на стан здоров’я засуджених.

В одній із камер має місце несправність санвузла.

Водночас, перевіркою журналу технічних оглядів камер ДІЗО, проведених керівництвом та начальниками підрозділів установи упродовж листопада 2018 року, будь-яких недоліків не встановлено.

Виявлені прокурорами порушення в установі перешкоджають повному та безумовному виконанню вимог кримінально-виконавчого законодавства, дотриманню конституційних прав в’язнів. Тому начальнику виправного центру невідкладновнесено  вказівку з вимогою вжити заходів до усунення порушень законодавства, причин та умов, що їм сприяли.

Акт прокурорського реагування адміністрацією ДУ «Городоцький виправний центр (№131)» виконано: двох засуджених звільнено із дисциплінарного ізолятора, ще одного переведено до камери, яка відповідає  належним санітарно-побутовим умовам.  Також на даний час розпочато ремонтні роботи окремих камер та приміщень ДІЗО. Вирішується питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних службових осіб установи.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також