На Рівненщині відбудася олімпіада юридичних клінік (ФОТО)

https://www.oa.edu.ua

На базі  Національного університету «Острозька академія» 23-24 лютого відбулася Національна Олімпіада юридичних клінік із консультування клієнтів 2019. Захід організовувала Асоціація юридичних клінік України.

В олімпіаді взяли участь одинадцять команд з юридичних клінік різних міст України та університетів, зокрема представники юридичної клініки «Pro bono», що діє на базі Національного університету «Острозька академія», студентки 3 курсу Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Ольга Кравчук та Ірина Шикалюк.

Під час заходу учасники моделювали процес прийому клієнта в юридичному офісі – двоє студентів-консультантів, які грали роль юристів (адвокатів, юрисконсультів, юристів-практиків) та клієнт, роль якого виконував запрошений актор. Оцінювали учасників колегії  журі. Особливістю цьогорічної олімпіади стало те, що вона була англомовною.

Переможцем цьогорічних змагань стала команда юридичної клініки школи права Українського католицького університету. Команда, що представляла Острозьку академію, посіла друге місце у фіналі.

Переможці представлятимуть Україну на Міжнародних Змаганнях з консультування клієнтів імені Л. Брауна Ф. Мостена, які відбудуться з 3 по 6 квітня у столиці Ірландії – місті Дубліні.

«Попри те, що організацією та координуванням олімпіади я займаюся вже вп'яте, і вчетверте на базі Острозької академії, цьогорічні змагання асоціюються у мене зі словом «вперше». Уперше ми проводили її без залучення жодних коштів, уперше  – і це була моя давня мрія – ми зробили її повністю англомовною, вперше ми мали таку кількість іноземних експертів, які виступали як в якості суддів, так і виконували ролі клієнтів. А ще, вперше фабули (ситуації, з якими працювали учасники) – нам розробив міжнародний експерт, професор Люблінського католицького університету, американський юрист  Ділейн Свенсон, який влітку минулого року завітав до нашого університету із семінаром для викладачів Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського щодо використання ефективних методів навчання студентів-правників. Плануючи цьогоріч Олімпіаду з консультування в оновленому форматі, ми навіть не сподівалися на такий позитивний результат», – поділилася враженнями організаторка олімпіади, менеджерка з комунікаційного розвитку Асоціації юридичних клінік, викладачка НаУОА Марія Цип’ящук.

Читайте також