На Рівненщині відбулося змагання серед юних знавців Біблії (ФОТО)

Одинадцятий рік поспіль у Національному університеті «Острозька академія» відбувається Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії».

Понад 200 учасників олімпіади, приїхали з 13 областей України до Острога продемонструвати свої знання Святого Письма. Серед них – дошкільнята, учні освітніх закладів.

«Майбутнє особистості, сім’ї, держави, людського суспільства і цивілізації в цілому, значною мірою залежить від того, які цінності закладаються в душі молодого покоління. Вирішальну роль у вихованні дітей та молоді відіграє біблійне розуміння особистості як духовно-фізичної істоти, яка складається з душі і тіла», − зазначив ректор «Острозької академії Ігор Пасічник.

Серед конкурсних випробувань були завдання різного рівня складності. До прикладу, виконати вдома творчу роботу, у якій зобразити історію зі сторінки Біблії. Під час олімпіади діти описували зображену біблійну історію, складали тести на знання Святого Письма, аналізували вірші, висловлювали розуміння тексту тощо.

«Найбільша цінність і турбота людини і суспільства – це діти. Ви робите правильні речі. За час проведення олімпіад тисячі дітей різного віку і студентів побували в атмосфері духовності», − зауважив обласний очільник освіти Григорій Таргонський додавши, що управлінням освіти, цьогоріч, вперше була започаткована подібна олімпіада, але на рівні шкіл, районів, ОТГ та області. Проходити змагання зголосилося близько 5 тисячі дітей, а в обласному етапі було відібрано близько 200 учнів 3-11 класів.

Варто зазначити, що метою олімпіади є формування гармонійної особистості.

Повідомляє прес-служба управління освіти і науки РОДА

Читайте також