На Рівненщині відбувся концерт за участі дітей-сиріт (ФОТО)

Вихованці вісімнадцяти інтернатних установ Рівненщини представили свої творчі доробки на обласному фестивалі-конкурсі «З вірою в майбутнє».

Традиційне свято стало ювілейне – п'ятнадцяте. Цьогоріч художню творчість демонстрували в Острозькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів.  На фінальному концерті виступили близько сотні дітей.

Учасники фестивалю – учні та вихованці інтернатних установ області, серед них – і діти з особливими освітніми потребами. Упродовж кількох годин вони демонстрували свої таланти з хореографії, вокалу, акторської майстерності та циркового мистецтва.

Привітали юних артистів заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, очільник обласного управління освіти Григорій Таргонський та інші.

«Я переконаний, що в Україні буде щасливе майбутнє, адже підростає достойне покоління. Гарні, амбітні, впевнені та напрочуд талановиті діти вразили мене до глибини душі», – поділився враженнями Віталій Ундір.

«Дітки різного віку із задоволенням беруть участь у фестивалі «З вірою в майбутнє» та старанно готуються до конкурсу», − переконує директор Острозької спеціальної школи Галина Лебідь та розповіла, що їх учень  Юрко показуватиме пантоміму «Художник». Історія про те, як молодий митець написав чудову картину, яку згодом продав. Проте отримані гроші розвіяло вітром та юнак не засмутився, бо ж картина вийшла  винятково дивовижною.

«Завдання фестивалю показати, що всі діти однакові, і кожен з них має право на розвиток та реалізацію власних талантів. Вихід на сцену їх неабияк мотивує», – зазначив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Наприкінці учасники отримали дипломи та подарунки від представників влади, благодійників, друзів та гостей.

У наступному році фестиваль «З вірою в майбутнє-2019» відбудеться у Дубенський спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступенів.

Читайте також