На Рівненщині відкрили другий в області інклюзивний центр (ФОТО)

фото - Фейсбук

31 серпня відбулося офіційне відкриття другого в області інклюзивно-ресурсного центру, комунальної установи Зарічненської районної ради, пише Зарічненська районна державна адміністрація.

У церемонії відкриття взяли участь - голова Зарічненської районної державної адміністрації Анатолій Смаглюк, голова районної ради Аркадій Місюра, заступник голови адміністрації Сергій Ширінга, начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Григорій Таргонський, начальник відділу освіти райдержадміністрації Павло Мельник та директори закладів освіти району.

У приміщенні Зарічненського інклюзивно-ресурсного центру є кабінет директора центру для здійснення первинного прийому батьків або законних представників дитини, кабінет лікувальної фізкультури, кабінет логопеда та практичного психолога, де передбачено зони для роботи інших спеціалістів: вчителя-олігофренопедагога, вчителя-сурдпедагога та вчителя-тифлопедагога.

Інклюзивно-ресурсний центр забезпечений комп'ютерним обладнанням, комплектом дитячих меблів, комплектом ігрового розвиваючого обладнання, комплектом дидактичних матеріалів і меблями для персоналу та занять з дітьми.

Такі центри вкрай необхідні для наших дітей для отримання повноцінної освіти та адаптації у сучасному просторі. Ми віримо, що відкриття центру допоможе дітям, з особливими потребами, відчувати себе повноцінними жителями нашої громади та країни.

Читайте також