На Рівненщині відновлюють майже 7 км дороги державного значення

http://www.rv.gov.ua

6,5 кілометрів нового асфальтного покриття з’явиться від Луцького до Карпилівського кільця.

Роботи почалися ще наприкінці 2018 року. Нині дорожники завершують фрезерувати перший кілометр ділянки біля Карпилівського кільця. Дорогу з Рівного до Луцька оновлює білоруська фірма.

Нагадаємо, траса Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне починається на кордоні з Польщею і є одним із транспортних коридорів ЄС. Ця ділянка траси не ремонтувалася з 70-х років. У 2017-2018 роках загалом відремонтовано більше 72 км цієї дороги.

Важлива ця ділянка дороги й для Рівненщини, адже там суттєва інтенсивність руху – понад 14 тисяч автомобілів на добу.

 

Планується, що на ділянках пересічень та примикань доріг місцевого значення влаштують 7 кільцевих розв’язок, 16 автопавільйонів, 5 км велосипедних та пішохідних доріжок. На ділянці встановлять металеве бар’єрне огородження та проведуть освітлення.

«Синхронно ремонт ведеться на дорозі Н-22 і в сусідній, Волинській області, - розповідає заступник начальника Служби автодоріг в Рівненській області Михайло Федорук. – Таким чином, після завершення усіх робіт, шлях з Рівного і аж до західного кордону був максимально швидким, комфортним та безпечним».

Дорогу від Луцького до Карпилівського кільця відновлюють за кошти Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.

Важливо, що ремонти основних коридорів державного значення здійснюються за маршрутним принципом, додає Михайло Федорук. Методика синхронності застосована і на автомобільній дорозі М-19 Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече. Там роботи ведуться так само в межах Рівненщини, Волині і Тернопільщини. А сам проект включає також інфраструктурні проекти, такі як спорудження східно-південної об’їзної в Дубно та ремонт тернопільської об’їзної.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також