На Рівненщині відновлюють здоров`я військовослужбовців

Рівненські військові лікарі застосовують усі наявні методи для відновлення здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України

Відповідно до наказу Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України та наказу начальника гарнізону – командувача військ оперативного командування «Захід» впродовж жовтня-листопада усі категорії військовослужбовців пройдуть щорічне поглиблене медичне обстеження. Такі ж заходи буде здійснено за участю виїзних військово-лікарських комісій в Дубенському та Сарненському гарнізонах. Загальна кількість обстежуваних складе декілька тисяч захисників України.

Натомість військовослужбовці Збройних Сил України з Рівненщини, які сьогодні виконують завдання в складі підрозділів Операції об’єднаних сил пройдуть «диспансеризацію» після повернення з відрядження.

Як розповів заступник начальника Рівненського військового госпіталю полковник медичної служби Валерій Чорнобривець з початку збройної агресії Російської Федерації під час щорічного обстеження здоров’я військових особлива увага звертається, перш за все, на тих, які отримали поранення, травми та тих, які відчули погіршення стану здоров’я в районі проведення бойових дій на Донбасі.

– Окрім того, впродовж року наші медичні спеціалісти проводять пацієнтам планове лікування хронічних захворювань, а також дають направлення у реабілітаційні відділення санаторіїв Міністерства оборони України для санаторно-курортного лікування. За минулий та цей рік ми суттєво наростили показники за цим напрямком, – наголосив офіцер.

Також він зазначив, що у мирний час значна увага приділялася, здебільшого, військовослужбовцям старшого віку, з метою забезпечення їхньої життєдіяльності та працездатності, а з 2014 року – до цієї умовної групи пацієнтів додався суттєвий відсоток молодших за віком військовослужбовців – учасників бойових дій на сході України.

– Це реалії сьогодення і саме тому в стислі терміни у військових медичних закладах було налагоджено дієву систему повернення до строю наших військових, які отримали поранення, травми та захворіли під час виконання завдань за призначенням в районі проведення ООС (АТО). Її важливою складовою є остаточне відновлення, що відбувається на базі центрів медичної реабілітації та санаторного лікування оборонного відомства.

Нині успішно функціонують 6 військових санаторіїв з безкоштовним проживанням та харчуванням. З них чотири круглорічні – в Пущі Водиці, Хмільнику, Трускавці, Вінниці та два сезонні – в Затоці та Приморську. Повний курс відновлення триває від 14 до 21 дня залежно від патології хвороби.

Варто додати, що за минулий рік з Рівненського військового госпіталю після лікування на реабілітацію до військових санаторіїв було направлено близько 100 військовослужбовців. З початку цього року таку можливість вже отримали більше 170 військових.

Повідомляє прес-офіцер Міністерства оборони України

в Рівненській області підполковник Віктор Шубец

Читайте також