На Рівненщині відремонтували міст, аби декілька поліських сіл не були відрізані від райцентру

Біля села Луко, обабіч озера звели новий міст, який декілька років перебував в аварійному стані.

Міст розташований на дорозі, якою жителі Біленської та Великотелковицької сільрад доїздять до Володимирця. У 2017 році його визнали аварійним – у бетонному перекритті утворилась діра. Користуватись ним місцеві жителі не перестали, бо ж без нього цілі села були б відрізані від районного центру та послуг, які там надаються. Після призупинення роботи «кукушки» у зв’язку з карантином актуальність цієї дороги лише виросла. Про це повідомили у місцевій РДА. 

Будівництво розпочалось в серпні 2020 року на замовлення департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА. Відповідно до проекту на місці старого моста виконані роботи з влаштування двоочкової водопропускної труби отвором 2х(4х2,5) метрів. Влаштовано також асфальтобетонне покриття товщиною 15 см протяжністю 130 м, дорожня розмітка та огородження. Роботи виконувала компанія ТОВ «Стройінвест Інжиніринг».

Вартість робіт, згідно з договором, становить 8,7 млн. грн. Фінансувався проект із субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Рівненської області.

Читайте також