На Рівненщині відремонтують ще один стадіон

Якісні бігові доріжки, великі трибуни та зручні  підсобні приміщення – усім цим скоро буде оснащений стадіон «Колос» у місті Костопіль. Центральний спортивний майданчик району та міста досі  знаходився у вкрай незадовільному стані. Із 1969 року проводили лише його поточні ремонти, зокрема по заміні дерев’яних конструкцій трибун.

Завдяки фінансуванню в розмірі 9 мільйонів гривень відбувається масштабна реконструкція стадіону. Понад 7 млн. грн. виділив Державний фонд регіонального розвитку, а за рахунок співфінансування обласного та місцевого бюджету отримано 2 млн. грн. В Рівненській обласній державній адміністрації, яка є головним розпорядником коштів, контролюють та супроводжують реалізацію цього проекту.

Заступник голови ОДА Віталій Ундір і Директор департаменту з питань будівництва та архітектури Ярослав Мазярчук безпосередньо на місці поспілкувались з підрядником, місцевою владою про стан справ.

Запланована побудова євро-стадіону із якісними трибунами, а задля максимальної зручності, вирішили ще й збудувати просторі підсобні приміщення. Асфальтне покриття навколо стадіону планують відновити й відремонтувати, а бігові доріжки планують повністю реконструювати по сучасній методиці: спочатку вирівняють доріжку дрібнозернистим асфальтом, після чого встановлять гумове покриття товщиною в 1.5 см.

«Такий метод допоможе зберегти якісний стан бігової доріжки та вбереже її від будь-якого деформування» – зазначає директор департаменту будівництва та архітектури Ярослав Мазярчук.

Подбають і про благоустрій. На території вже є встановлений невеликий спортивний майданчик, проте згідно проекту, він буде значно розширений та осучаснений. 

Окрім цього, навколо стадіону планується встановити паркан та огорожу, а вхід до «Колосу» осучаснять, додавши нову табличку, ворота та озеленять територію.

«Трибуни вміщуватимуть 1330 вболівальників, це дозволить проводити футбольні турніри не лише місцевого, але й обласного значення. Головне завдання стадіону сучасного зразка – розвиток місцевого спорту, його популяризація та залучення дітей ще з ранніх років до активної діяльності», – розповідає Вітай Ундір.

Роботи планують завершаться вже у цьому році.

Прес-служба Рівненської ОДА

Читайте також