На Рівненщині відспівали воїнів УПА, братську могилу яких знайшли у листопаді (ФОТО)

Учора, в неділю, 12 січня, у храмі Святої Покрови міста Вараша, що на Рівненщині, відспівали панахиду за знайденими на території Рафалівського кар’єру воїнами УПА. Про це повідомили у Володимирецькій РДА.

Останки їхніх тіл археологи знайшли ще у листопаді минулого року, дослідивши місце братського поховання, вказаного старожилами села Іванчі. Всього там було поховано 14 бійців, які загинули ще у часи Другої світової війни. Протягом десятиліть радянська влада приховувала інформацію про братську могилу. Тепер же пам’ять загиблих вшановано.

Поминальну панахиду провів настоятель храму Святої Покрови благочинний Володимирецького благочиння протоієрей Віталій Боднар. Після богослужіння він розповів, що труни з рештками тіл зберігатимуться у капличці біля храму допоки не підготують місце для їх захоронення. Над цим уже працює створений Володимирецькою райрадою оргкомітет.

Попередньо вирішили відвести для перепоховання земельну ділянку біля роздоріжжя у селі Суховоля. Окрім братської могили, зазначив отець Віталій, там планують спорудити ще й меморіальний комплекс із капличкою та музеєм.

 

Фото - Валентини Сильман

 

Читайте також