На Рівненщині відсвяткували "День гарячого казана" (ФОТО)

http://brrda.gov.ua

Вже другий рік поспіль на Березнівщині любителі активного відпочинку День туризму відзначають у смт Соснове. Адже саме тут в урочищі «Біля каменів» відбувається незвичне етно-туристичне свято традиційної поліської кухні  «День гарячого казана».

Цьогоріч завітала на свято і заступник голови Рівненської ОДА Світалана Богатирчук-Кривко, яка спільно з головою Березнівської РДА Віталієм Люшиним та головою районної ради Віктором Федасом долучилась до приготування святкового кулішу.

З’їхались на свято і народні майстри з різних куточків Рівненської області. А також неперевершені майстрині традиційних страв поліської кухні із смт Соснове, сіл Глибочок, Іванівка, Маринин, Хмелівка, Губків та інших населених пунктів району, які пригощали гостей кулішем, грибною та рибною юшкою, солов’ями.

Для гостей та учасників фестивалю облаштували селфі-зони, представили виставки з декоративно-прикладного мистецтва та майстер-класи з ткацтва, ковальства та інших традиційних народних ремесел.

Всі бажаючі могли здійснити кінні прогулянки, а на дітей чекала ігрова площадка з чудовими розвагами.

Учасники клубу «Воїн», які приїхали з Костополя, показали  свою  майстерність в такому виді спорту, як карате. 

Крім того, з хореографічними постановками та вокальними номерами виступили колективи художньої самодіяльності.

Найбільш витривалих і бажаючих не лише відпочити і повеселитися, а й потанцювати запросили на святкову дискотеку «Битва діджеїв», яка розпочалась з настанням сутінків.

«Переконаний, що свято традиційної поліської кухні «День гарячого казана» сприятиме не лише відроженню та популяризації наших кулінарних традицій та умінь, а й туристичній привабливості Березнівщини», - підсумував голова Березнівської РДА Віталій Люшин.

За інформацією прес-служби Березнівської РДА

Читайте також