На Рівненщині відсвяткували Міжнародний день птахів (ФОТО)

фото - Фейсбук

Міжнародний день птахів проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО “Людина і біосфера” і не випадково саме в квітні. Адже 1 квітня 1906 була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих і з зимівель. За традицією у цей час в їх очікуванні люди розвішують шпаківні. Повернення птахів святкується також як прихід весни. Вперше цей день став відзначатися в Сполучених Штатах Америки.

З часу запровадження Дня птахів список пернатих, що зникають, стрімко поповнюється – на Землі вже зникло понад 160 їх видів і підвидів. У Європі під загрозою зникнення понад 50% птахів. 87 видів занесені до Червоної книги України.

Турбота про птахів – це не тільки екологічна проблема. Адже птахи - це частинка нашого життя, нашої культури, більше того – нашого світогляду та нашого світовідчуття.

Оженинським учнівським лісництвом «Вікова діброва» 29 березня 2018 року на території Хорівського лісництва ДП «Острозький лісгосп» спільно з лісівниками була проведена акція «Зустрінемо перелітного птаха» приурочена до Міжнародного дня птахів. 

Шпаківні були виготовлені взимку членами шкільного лісництва, а також щороку до дійства долучаються учні 5 – 6 класів з батьками, вони виготовляють будиночки для птахів вдома, а розвішують їх усі разом. От і цього річ, тридцять дві дитини взяли участь у святі, було розвішано 53 шпаківні, разом з лісничим Хорівського лісництва Ткачуком Дмитром Володимировичем. Сприяла цьому і погода, ліс зустрів дітей лагідним вітерцем,яскравим сонечком та співом птахів та морем позитивних вражень.

Організатори хочуть висловити слова щирої подяки працівникам ДП «Острозький лісгосп», батькам, дідусям діток, які допомагали матеріалами та майстрували будиночки для птахів.

Таки акціями ми хочемо привернути увагу людей на проблеми збереження пташиного світу і закликаємо бути самосвідомими, дбати про збереження та охорону тваринного світу та навколишнього природного середовища.

Світлана Сорочук
Керівник Оженинського учнівського лісництва
«Вікова діброва»

Читайте також