На Рівненщині викладача коледжу засудили посмертно за корупцію

Викладача аграрного коледжу на Рівненщині Василя Коротуна визнали винним у неправомірній вигоді через шість років після того, як він як узяв принтер від студентів. У травні 2017 року підозрюваний помер, однак, суд продовжив розглядати його справу. 

Справа про принтер для викладача розтягнулась на шість років і не була закрита навіть через смерть підозрюваного, пише Zaxid.net. У 2015 році Василя Коротуна призначили керівником дипломного проектування групи студентів денної форми навчання Мирогощанського університету. На одній із консультацій той попросив студентів придбати йому принтер аби роздрукувати зразок для списування. Студенти думали, що таким чином полегшать собі здачу екзамену, тож здали по 350 гривень на принтер та завезли його додому викладачу. 

Згодом на суді вони розповіли, що викладач й раніше просив купити йому цигарки та алкоголь. А принтер насправді не був потрібен для написання дипломних, адже були форми креслень.Проте одному студентові викладач таки дав зразок, чим він скористався та успішно здав екзамен. Ті, хто зазнав невдачі, гроші викладач повернув. 

Крім того на суді мати одного із студентів скаржилась на побори в закладі. Завідувачка одного з відділень теж засвідчила, що на цього викладача раніше скаржились студенти. 

Після службового розслідування викладач попросив вибачення та повернув гроші. Але за цим фактом було відкрито кримінальне провадження. Після того, як Василь Ковтун помер прокуратура наполягала на продовженні розгляду справи, оскільки підозрюваний свою вину не визнав. У грудні 2021 року Дубенський міськрайонний суд визнав померлого Василя Ковтуна винним у неправомірній вигоді та призначив покарання у вигляді одного року обмеженя волі. Водночас справу було закрито у зв'язку зі смертю обвинуваченого.. 

Читайте також