На Рівненщині викрили лідерів кримінального угрупування, яке тероризувало населення

У Рівненській області та у Києві співробітники Служби безпеки України провели спецоперації та нейтралізували злочинне угрупування. Відомо, що члени групи тероризували населення та вимагали у підприємців кошти для криміналітету.

Про це повідомили в Управління СБУ у Рівненській області.

У місцях проживання підозрюваних у злочинній діяльності провели 17 обшуків, під час яких було виявилено зброю, гроші, радіостанції та балаклави.

Відомо, що до угрупування входило 5 осіб, які неодноразово відбували покарання за тяжкі злочини. Слідчі встановили, що підозрювані штучно створювали конфліктні ситуації і вимагали у громадян гроші та погрожували розправою. Наразі відомо про 30 тисяч доларів, які "вибили" у постраждалих.

«Зібрані» гроші, організатори угруповання направляли на утримання представників кримінальних кіл, які відбували покарання у виправних установах Рівненщини. Крім цього зловмисники переправляли засудженим наркотики та засоби зв’язку для координування злочинної діяльності на «волі»

Також встановлено, що двоє лідерів банди брали активну участь у вирішенні «конфліктів» між кримінальниками.

Правоохоронці із залученням співробітників ЦСО «А» СБУ затримали у Києві та місті Вараш Рівненської області двох організаторів та трьох активних учасників угруповання.

У ході обшуків, серед іншого, правоохоронці виявили банківські картки і чорнові записи із доказами протиправної діяльності та понад 16 кілограмів незаконно видобутого бурштину-сирцю.

У межах кримінального провадження за ч. 2, ч. 3 ст. 189 (вимагання), ч. 1 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України затриманим повідомлено про підозру. Лідерам угруповання обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Читайте також