На Рівненщині викрили недобросовісних рибалок

У період з 10 по 23 грудня 2020 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 23 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 17 протоколів – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та три - за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Оформлено три акти виявлення та вилучення безгосподарчого майна, згідно яких вилучено  7 од. заборонених знарядь лову.

«Загалом, у порушників конфісковано 4 од. заборонених знарядь, а саме: 2 од. – сіток та 2 од. – драчів. Накладено штрафів на суму 969 грн. Крім цього, чотири адміністративні справи передано до суду для притягнення винних осіб до відповідальності.» - повідомив начальник Управління Держрибагентства у Рівненській області Сергій Бондар.

Для прикладу, 14 грудня під час проведення рибоохоронного рейду, державними інспекторами викрито двох місцевих жителів, які мали намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – павуком. Інцидент стався на березі річки Горинь, поблизу села Корост Сарненського району Рівненської області.

15 грудня в результаті проведення рибоохороного огляду на водоймі, поблизу с. Березина Володимирецького району було задокументовано порушення правил рибальства. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів любитильським знаряддями лову – «жерлицями», загальною кількістю 15 шт. Цим самим рибалка перевищив встановлену правилами любительського і спортивного рибальства дозволену кількісну норму знарядь лову.

Проте, у всіх випадках, завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушники не вистигли завдати шкоди рибному господарству. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

20 грудня 2020 року до Рівненського рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду зафіксували  грубе порушення правил рибальства на річці Горинь, поблизу села Рубче Рівненського району. Викрито громадянина, який здійснював  незаконний вилов водних біоресурсів, методом багріння, колючим зарядам лову – «драчем». Під час затримання правопорушники чинили опір рибпатрульним, тому працівники рибоохоронного патруля звернулись до Нацполіції для встановлення деталей порушення.

21 грудня рибпатрульні спільно з громадськими інспекторами за документували грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на річці Стир, поблизу с. Привітівка Зарічненського району Рівненської області. Місцевий мешканець здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову, а саме: двома жилковими сітками. Під час затримання правопорушник чинив опір рибпатрульним.

Завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушники не вистигли завдати шкоди рибному господарству. Заборонені знаряддя лову у громадян вилучені. На осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення.

Про це інформує Рівненський рибоохоронний патруль.

Читайте також