На Рівненщині викрили підпільний цех з обробки бурштину

«Сонячне» каміння та станки, загальною вартістю понад мільйон гривень, вилучили під час санкціонованого обшуку у господарстві 41-річного жителя селища Зарічне.

У рамках кримінального провадження за фактом порушення правил охорони або використання надр, на підставі ухвали суду та за процесуального погодження прокуратури працівники управління захисту економіки в Рівненській області спільно з працівниками Зарічненського відділення та Рівненського відділу поліції викрили та припинили діяльність підпільного цеху з оброблення бурштину, який функціонував на території домоволодіння жителя 41-річного жителя Зарічного. 

Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили близько 100 кг бурштину різних фракцій, вісім станків для обробки «сонячного» каміння, дві мотопомпи заводського виробництва та чорнові записи. Орієнтовна вартість вилученого становить 1 мільйон 400 тисяч гривень. 

Досудове розслідування триває, у ході якого проводяться заходи щодо встановлення каналів збуту бурштину та осіб, причетних до незаконної діяльності.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також