На Рівненщині викрили прикордонників, які сприяли незаконній вирубці лісу

Співробітники Служби безпеки України викрили військовослужбовців Луцького прикордонного загону на сприянні незаконній вирубці лісу поряд із українсько-білоруським кордоном.

Досудовим слідством встановлено, що військовослужбовці відділу «Дубровиця» за гроші дозволяли місцевим жителям протиправно вирубувати цінні породи дерев на ввіреній їм ділянці. Крім того, прикордонники самі займалися незаконною лісозаготівлею та її збутом приватним підприємцям регіону.

Оперативники спецслужби затримали одного з прикордонників відповідно до ст. 208 Кримінального кодексу України поряд із місцем зберігання лісоматеріалів під час отримання майже 20 тисяч гривень від покупця. Загалом правоохоронці задокументували отримання неправомірної вигоди на 40 тисяч гривень.

Прикордоннику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого за ч. 1 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) ч.1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство для притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних у протиправній діяльності.
Заходи із викриття проводились за участі співробітників внутрішньої безпеки ДПСУ, спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Хмельницький та під процесуальним керівництвом військової прокуратури Рівненського гарнізону.

Читайте також