На Рівненщині вимагають встановити попереджувальні дорожні знаки біля шкіл

Дубенська місцева прокуратура через суд зобов’язала орган місцевого самоврядування створити безпечні умови дорожнього руху поблизу дошкільногонавчального закладу шляхом встановлення на прилеглій до нього території необхідних дорожніх знаків.

За результатами вивчення прокуратурою стану додержання законодавства з питань охорони дитинства встановлено, що прилегла територіядитячого садочка, який відвідують близько 40 малюків, не обладнана дорожнім знаком «Діти» та іншими дорожніми знаками, що створює загрозу безпеці дітей чи їх батьків під час перетину ними вулиць і доріг.

Оскільки органом місцевого самоврядування самостійно не вжито заходів до усунення вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху,то в ситуацію втрутилася Дубенська місцева прокуратура, заявивши до суду відповідний позов на захист порушених прав та інтересів дітей, який Рівненськимокружнимадміністративним судомзадоволено у повному обсязі.

Крім того,Дубенською місцевою прокуратурою заявлено ще 2 аналогічні позовні заяви про зобов’язання органів місцевого самоврядування вжити заходів щодо усунення порушень та створити безпечні умови на дорогах поблизунавчальних закладів. Дані позовні заяви перебувають нині на розгляді суду.

Виконувач обов’язків керівника

Дубенської місцевої прокуратури

Олег  Стецюк

Читайте також