На Рівненщині вирішували, як боротися зі злочинністю

На Радивилівщині керівники прокуратури та поліції спільно із місцевою владою і громадськістю узгодили спільні заходи щодо протидії злочинам

Керівник Дубенської місцевої прокуратури Василь Мартинюк провів 02.08.2018 координаційну нараду керівників правоохоронних органів Радивилівського району, на якій обговорено стан протидії злочинності і корупції на території району за підсумками роботи в першому півріччі 2018 року. Також на нараді визначили координаційні заходи щодо підвищення ефективності роботи на наступний період.

У нараді взяли участь заступник прокурора Рівненської області Тарас Ільящук, начальник Радивилівського відділу Дубенської місцевої прокуратури Анастасія Мельник, виконувач обов’язків начальника Радивилівського ВП Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області Володимир Коркош, голова Радивилівської районної державної адміністрації Олег Ващук, Радивилівський міський голова Микола Карапетян, а також голови Козинської та Крупецької обєднаних територіальних громад Юрій Костюк та Віталій Мошкун.

 Під час заходу були озвучені статистичні дані щодо криміногенної ситуації на території Радивилівського району в першому півріччі 2018 року та проаналізовано ефективність заходів, що їх вживали  правоохоронці задля підвищення ефективності боротьби зі злочинами, захисту інтересів держави та прав громадян.

Учасники наради відзначили, що співпраця правоохоронців, органів державної влади та місцевого самоврядування сприяла досягненню суттєвих позитивних результатів. Завдяки об’єднаним зусиллям у першому півріччі 2018 року не допущено росту злочинності на території Радивилівського району. Менше вчинено особливо тяжких, середньої тяжкості кримінальних правопорушень, злочинів проти життя та здоров’я особи, власності, громадського порядку.

Разом з тим, поряд із здобутками, існують і проблемні питання в організації діяльності правоохоронних органів, які потребують узгодження і реалізації додаткових дій. Звернуто увагу присутніх на необхідності активізації роботи з  попередження, виявлення та припинення злочинів у сфері довкілля, земельних правовідносин, службової та господарської діяльності, пов’язаної із фінансуванням будівництва і ремонту автодоріг, а також корупційних проявів.

Своє бачення у взаємодії та вирішенні проблемних питань висловили усі керівники територіальних відділів силових відомств, органів державної влади та місцевого самоврядування.

З урахуванням висловлених пропозицій, за підсумками наради розроблено комплекс заходів задля підвищення ефективності запобігання та протидії злочинності, а також корупції на території Радивилівського району.

За матеріалами Дубенської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також