На Рівненщині вишиванками прикрашають житлові будинки, зупинки та школи (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

На Рівненщині вишиванка вже давно вийшла за межі одягу. ‌Приміром, у Костополі в стилі українського орнаменту у 2017 році оздобили школу №5 (на фото).

Проект реконструкції фасаду місцевої школи №6 також передбачає нанесення «Вишиванки». Замість непривабливої будівлі це буде ще один яскравий навчальний заклад.

Ось такою буде школа №6 у Костополі

Окрасою обласного центру Рівненщини стають багатоповерхівки, вбрані у вишиванки. Створивши ОСББ, мешканці утеплюють будинки і самі обирають, яким буде його зовнішній вигляд

На фото ОСББ «Міцкевича – 1»

На фото – ОСББ «Шухевича – 8».

На свою «вишивану» особливість претендує село Гільча Здолбунівського району.

Торік в рамках Всеукраїнського флешмобу з перевтілення Гільчанський НВК прикрасили стилізованим українським орнаментом – як ззовні, так і всередині.

Педагоги та учні на цьому не зупинилися і такий же орнамент нанесли на центральну зупинку села.

Вишиваний «Кобзар» зберігається у Здолбунівському районному історико-краєзнавчому музеї. Книгу створили в рамках єдиної в Україні Шевченківської естафети «Дорогами поета на Рівненщині». Впродовж року педагоги, учні шкіл району та їх батьки вишивали сторінки книги.

У Володимирецькому будинку культури експонується вишита карта району.

Її презентували ще у 2012 році на ІІІ регіональному етно-тур-фесті «Бурштиновий шлях». 36 місцевих вишивальниць працювали над нею два місяці. Спочатку кожна майстриня вишивала частинку карти - своє село, згодом елементи зшили в одну карту та прикрасили бурштином.

А вже сьогодні на Дубровиччині презентують свою стилізовану під «Вишиванку» мапу району.

Нагадаємо, щороку в третій четвер травня Україна відзначає унікальне національне свято – День вишиванки.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також