На Рівненщині виявили 10 авто, які були у базі розшуку "Інтерполу"

У Рівненській області минулоріч виявили 10 транспортних засобів, які перебували у базі розшуку "Інтерпол". 

Їх запримітили спеціалісти сервісних центрів МВС під час реєстрації. Також виявляли 39 транспортних засобів із зміненим номером кузова та 16 – із слідами підробки двигуна. Про це повідомили у РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області.

Алгоритм надання реєстраційної послуги передбачає проведення обов’язкового безкоштовного експертного огляду транспортного засобу, під час якого перевіряються ідентифікаційні номери і реєстраційні документи. До речі, минулого року в сервісних центрах МВС Рівненщини працівники експертної служби МВС оглянули 62705 транспортних засобів. Серед цієї кількості для 46533 транспортних засобів було проведене експертне дослідження. У цьому випадку фахівці встановлюють відсутність чи наявність  ознак пошкодження, підробки чи заміни номерів двигуна, шасі або кузова, заміни панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу та підроблення реєстраційних документів (ця послуга – платна і не є обов’язковою).

Окрім того, сервісні центри МВС здійснюють перевірки щодо наявності розшуку, арештів та обмежень на відчуження майна, що дає змогу покупцеві убезпечити себе від можливих ризиків кримінального походження транспортного засобу.

 

Читайте також