На Рівненщині виявили 11 крадіїв газу

Фото - ілюстративне

Із початку 2020 року на Рівненщині у Сарненському районі мешканці 11 разів крали газ, зокрема і шляхом втручання в роботу лічильника газу з пошкодженням пломб. Про це повідомили в АТ "Рівнегаз". 

«Порушення роботи лічильника важко приховати. Втручання легко розпізнати за наявністю характерних механічних пошкоджень на відліковому механізмі і пломбах. А також, за підробленими пломбами, якими споживачі не рідко намагаються замінити пошкоджені оригінальні пломби», - розповідає начальник Сарненського відділення АТ «Рівнегаз» Василь Дебелий.

Після зафіксованого факту втручання у роботу лічильника споживач зобов’язаний оплатити завдані державі збитки за незаконне використання блакитного палива. Розрахунок суми збитків проводиться згідно з Кодексом газорозподільних систем, де враховується кількість прописаних у приміщенні людей, кількість підключених газових приладів та розмір опалювальної площі.

До слова, за крадіжку газу порушникам згідно з чинним законодавством слід відшкодувати завдані державі збитки, сума яких становить майже 770 тис. грн.

У "Рівнегазі" також наголошують, що втручання в роботу лічильника не лише завдає фінансової шкоди державі, але ставить під загрозу безпеку оточуючих. Оскільки будь-які несанкціоновані втручання в газову мережу можуть стати причиною витоку газу та його накопичення в приміщенні, що призведе до вибуху.

Читайте також