На Рівненщині визначали найспортивнішу сім`ю (ФОТО)

https://ostrog.rayon.in.ua

В Острозі визначили найспортивнішу сім’ю регіону. У неділю, 18 жовтня, в Острозі відбувся третій етап першого туру обласних спортивних змагань «Сімейні перегони. Рухова активність». Про це пише сайт Острог.Район. 

Участь у протистоянні загалом узяло сім сімей, п’ять із яких представляло місто, по одній – Острозький і Здолбунівський райони. Кожна команда складалася з 4 учасників: батьки та двоє дітей. Як зазначають організатори, до участі запрошували представників інших прилеглих регіонів, які не приїхали.

Спортивна подія відбувалася на базі Острозького НВК «Школа І–ІІІ ступенів - гімназія». Господарем змагань був відділ з питань молоді та спорту міста Острога.

Свято відкрила Ольга Стецюк, в.о начальника відділу з питань молоді та спорту міськвиконкому.

«Ця гра не проста. Вона дуже особлива, адже в ній беруть участь найактивніші, найспортивніші, найсміливіші наші сім’ї, які сьогодні продемонструють, що дозвілля в родинному колі можна проводити активно, весело й мелодійно. Ви сьогодні покажете приклад», – зазначила Ольга Стецюк.

З вітальним словом до учасників звернувся директор КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської облради, голова відділення Національного олімпійського комітету в Рівненській області Микола Петринчук.

«Ще рік тому нам говорили, що в Острозі нема спортивних сімей і немає кому брати участь у змаганнях. Утішно, що за рік ситуація змінилася. Бажаю вам гарних, веселих стартів та отримати задоволення від участі в заході», – сказав пан Микола.

Перш, ніж розпочалися змагання, увазі учасників представили показовий виступ із художньої гімнастики Софії Шевчук, вихованки СК «Золота осінь».

Команди, а це представники Здолбунівського району, сім’ї Лозюків, Пушок, Стецюків/Шевчуків, Сорок, Цілінських і Панчуків, перед початком боротьби витягли жеребки, які визначили порядок виступів у кожному етапі. Змагалися учасники в естафетах з елементами футболу, баскетболу, хокею, настільного тенісу, виконували інтелектуальні завдання та вправи на гнучкість.

Поміж змаганнями учасників розважали Анна Лавренюк (вокальний номер) та учениці Острозького НВК «Школа І–ІІІ ступенів - гімназія» (спортивний танець).

Найкращою в інтелектуальній вікторині «Спорт у цифрах» стала команда Здолбунівського району. Перемоги в естафеті «Гол», «Влуч у ворота» і «Обери ціль» виборола сім’я Пушок.

В етапі «Влуч м’ячем» найкращими були Лозюки, а «Влуч фризбі» – Цілінські.

Загальнокомандні місця розділилася так:

  • сім’я Шевчуків/Стецюків – 7 місце;
  • сім’я Панчуків – 6 місце;
  • сім’я Цілінських – 5 місце;
  • сім’я Лозюків – 4 місце;
  • сім’я Сорок – 3 місце;
  • сім’я Пушок (Острозький район) – 2 місце;
  • сім’я зі Здолбунівського району – 1 місце.

Переможців і призерів нагородили кубками, медалями та грамотами. Команда, яка посіла перше місце, візьме участь у суперфіналі «Сімейних перегонів» у червні 2019 року.

Читайте також