На Рівненщині власника 8 бочок для випалювання вугілля оштрафували на 17 тисяч гривень

Ілюстративне фото

На Зарічненщині судили підприємця, який розташував на своїй ділянці 8 бочок для випалювання деревного вугілля. Дана ділянка біля села Дібрівськ має сільськогосподарське призначення.

Згідно вироку, власник піролізних печей порушив ст. 46 Закону України «Про охорону земель» та не забезпечив дотримання вимог законодавства, що регулює порядок охорони земель та поводження з відходами.

Після проведених дослідів на даній території було виявлено перевищений вміст азоту амонійного. Також обсяг вмісту неполярних вуглеводів в майже 200 разів перевищує вміс у фонових пробах ґрунту. 

Зазначені умисні дії підприємця призвели до забруднення не передбачених для використання у вказаній діяльності земель сільськогосподарського призначення шкідливими для довкілля речовинами, відходами та іншими матеріалами, що з огляду на обсяг перевищення нормативів речовин, створило небезпеку для довкілля.

Між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду, згідно якої чоловік повністю визнає свою вину та виплатить штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні кримінального злочину та врахував угоду про визнання винуватості.

Підприємцю присудили 17 тисяч гривень штрафу. Арешт, накладений на 8 бочок для випалювання вугілля, скасували. 

Читайте також