На Рівненщині водії тричі за добу намагалися відкупитись від поліції

У Рівненській області поліцейським три рази за минулу добу пропонували хабар.

Про це інформують у відділі комунікації поліції Рівненської області.

На водіїв правоохоронці склали адміністративні протоколи. За фактами надання неправомірної вигоди службовій особі розпочато досудове розслідування за статтею 369 Кримінального кодексу України.

Так, вчора, 17 січня, працівники СРПП відділення поліції №2 (смт Зарічне) Вараського РВП за порушення правил дорожнього руху у селі Серники зупинили автомобіль «ВАЗ-21063» під керуванням 37-річного жителя Вараського району. Під час спілкування із кермувальником поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Однак пройти огляд у медзакладі чи за допомогою приладу «Драгер» той відмовився. Натомість за непритягнення до відповідальності водій запропонував та поклав у службове авто поліцейських три тисячі гривень.

А близько 22 години під час патрулювання у селі Глибочок колишнього Гощанського району інспектори сектору реагування патрульної поліції місцевого відділення №5 (смт Гоща) Рівненського РУП зупинили автомобіль «Nissan Primera», який їхав без увімкненого світла фар у темну пору доби. Щоб не проходити огляд, 33-річний водій поклав у кишеню поліцейському 1400 гривень.

На водіїв складені адміністративні протоколи, а за фактами надання неправомірної вигоди службовій особі розпочато досудове розслідування за статтею 369 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 17 до 68 тисяч гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років. Вчинення таких дій повторно тягне за собою позбавлення волі на строк від трьох до шести років із штрафом та конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Поклав тисячу гривень між сидіннями: на Рівненщині мопедист хотів відкупитися від поліцейських

Читайте також