На Рівненщині вшанували пам`ять загиблих афганців (ФОТО)

30 років минуло з часу десятилітньої радянсько-афганської війни, яка забрала життя понад три тисячі наших співвітчизників, ще стільки ж стали інвалідами, а більше сотні тисяч у молоді роки посивіли і отримали звання ветеранів. Кожен 4-й учасник цієї війни – українець.

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя виведення радянських військ із Афганістану в Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася зустріч-вшанування ветеранів-афганців Олега Осадчого та Валерія Вєтрова, які з честю виконали свій інтернаціональній обов’язок в далекому та непривітному Афганістані.

Бібліотекарі читальної зали розповіли присутнім про героїв заходу, про їх бойовий шлях в тій далекій та страшній війні. Прозвучали уривки з листів; поезія, вистраждана далеко від рідного дому. Також ведучі зустрічі прочитали спогади очевидців тих подій, які нікого з присутніх не залишили байдужими.

Емоційно насичену атмосферу для ветеранів-афганців та запрошених на захід студентів-аграріїв створили молоді вихованці Рівненської дитячої музичної школи №1 ім. М. В. Лисенка, які з особливим піднесенням виконали композиції з характерним «афганським» забарвленням.

Читайте також