На Рівненщині встановили мінімальну ціну за доставку газу

Фото - ілюстративне

НКРЕКП затвердила мінімальний розмір плати за доставку. Рішення торкнеться нових споживачів, домогосподарств, які споживають газ менше дев’яти місяців і які не користувались газом. Розмір мінімального платежу у Рівненській області становитиме від 3,9 грн до 31,4 грн на місяць. Вона діятиме з 1 січня 2020 року.

6 березня Регулятор схвалив постанову 580, яке передбачає мінімальну плату для наступних категорій споживачів:

  • нові споживачі та/або домогосподарства, що мають період споживання природного газу менший ніж дев'ять місяців;
  • домогосподарства, які тривалий час не користувались газом, в тому числі яким припинено розподіл газу шляхом опломбування, але вони не від’єднані від системи газопостачання і не подали заяву на розірвання договору на розподіл.

Розмір мінімальної плати, в залежності від наявності газового обладнання.

Домогосподарство з газовою плитою

 

3,9грн

Домогосподарство з плитою та газовою колонкою

 

12,6 грн

Домогосподарство з автономним опаленням

 

31,4 грн

Оновлені рахунки споживачі отримають в квітні місяці. Тим, хто вже сплатив по квитанціях в січні та лютому, здійснять перерахунок. Кошти залишаться на особових рахунках споживачів. Для цього не потрібно писати окремих заяв та звертатись до контакт-центру.

Для розрахунку мінімальної плати за доставку для домогосподарств НКРЕКП використало діючі норми споживання газу. Вони розраховані на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 № 143 "Питання споживання природного газу".

Розмір мінімальної плати для домогосподарств, що використовують газ комплексно, розраховано з середньомісячного обсягу споживання у міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалась на квадратуру помешкання або будинку.

Читайте також