На Рівненщині встановили нові незвичні скульптури (ФОТО)

http://03656.com.ua

Різьбяр розповів, що означають нові фігури у центральному сквері Дубна, пише інформаційний портал м. Дубно.

Ще у грудні в Дубні провели голосування за проекти, які мали б реалізуватися за кошти громадського бюджету із співфінансуванням авторів. Серед 9 учасників одним з переможців став проект «Чотири пори року в центральному парку міста Дубно» різьбяра, який працював над фігурами і в парку на вул. Шевченка, Миколи Бондарчука.

Як пройшов шлях від ідеї до втілення майстер особисто розповів журналісту Інформаційного порталу м. Дубно:

«Більше року тому була розмова з Василем Антонюком, який запропонував прикрасити сквер в центрі, щоб було менше політичного навантаження, а більше лірики. В світі є багато схожих ідей, але саме з такою символікою немає. Над скульптурами я працював близько року, оскільки дуже багато деталей та символіки. Виготовлені фігури з тополь, які росли на болоті за першою школою. Хіба думала та тополя, що буде стояти на гранітному постаменті? Ці постаменти та написи були ініціативою мера і він за матеріалом та кольором пасує до фонтану.

Я хочу, щоб ви розуміли, що це не моя робота, моя робота – це вершинка айсбергу. До роботи долучилася Ольга Ляшенко, яка переживала за кожну квіточку, і Валентина Трифонова, яка прагне хоч щось зробити, щоб місто стало кращим. Дуже багато людей долучилися до цього. Найважче в роботі – це придумати і придумати таке – чого ще ніде немає. А технічне виконання – це гострі інструменти, кров, порізи. Зверху фігури покриті польським лаком».

Самі скульптури – це дівчата у вишиванках (зима в кожусі), у вінках, з атрибутами, які символізують відповідну пору року та є традиційними в Україні. Кожна з постатей висотою понад 1,5 м.

Також митець Микола Петрович розповів, яке ж значення мають ці фігури:

«Фонтан та фігури як одна композиція: дівчата йдуть до центру, до фонтану, а вода – це символ життя, яке змінюється разом з порами року».

Детальніше роздивитися скульптури можна буде завтра на відкритті присвяченому Дню міста, але вже сьогодні фігури встановлені та готові радувати око дубенчан та гостей міста.

Читайте також