На Рівненщині втричі зросла кількість протоколів про корупцію

На Рівненщині зросла кількість протоколів про адмінпорушення пов'язаних з корупцією.

Про це повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

За 5 місяців 2023 року  прокурорами погоджено та уповноваженими суб’єктами надіслано до суду 350 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, що втричі більше за аналогічний період минулого року.

Прокурорами вже забезпечено участь у розгляді судами 156 протоколів вказаної категорії, за якими прийнято рішення про накладення стягнення у вигляді штрафу.

Найбільше притягнуто осіб за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та порушення вимог фінансового контролю (несвоєчасне подання декларації).

Серед притягнутих осіб – керівники комунальних підприємств, закладів охорони здоров’я та освіти, посадовці органів місцевого самоврядування, депутати міської та сільських рад.

За наслідками розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, на винних осіб судами накладено штрафів на суму 50 тис. гривень.

З метою усунення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, прокурорами внесено 17 подань у порядку ч. 3 ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».

Читайте також