На Рівненщині вже почали готуватися до нового опалювального сезону (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Як пройшов опалювальний сезон та що треба зробити, щоб належно підготуватися до нового періоду 2018-2019 року, говорили на колегії ОДА. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

 

12 квітня на Рівненщині завершився опалювальний сезон 2017-2018 року, він пройшов стабільно та безаварійно, розповів керівник департамента ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА Володимир Пшеюк.

За його словами, уже варто розпочати роботи з підготовки наступного опалювального періоду, адже треба виконати великий об’єм роботи.

На Рівненщині до нового сезону необхідно підготувати 840 котелень, 1721 котел, 424 кілометри теплових мереж, з них 8,6 замінити. А також водопровідні та каналізаційні насосні станції, очисні споруди та свердловини. Окрім того, у соціальній сфері – 619 шкіл та 357 садочків, 109 закладів охорони здоров’я, а також 3268 житлових будинків.

В області триває встановлення приладів обліку теплової енергії в багатоквартирних будинках та закладах бюджетної сфери. Треба провести належну роботу, адже варто передбачити фінансування на встановлення у Вараші 127 лічильників у будинках, 23 – у Здолбунівському районі, по одному в Острозі та на Дубенщині. Щодо бюджетних установ, 4 лічильники треба встановити у Здолбунівському районі, по 3 – у Володимирецькому та Рокитнівському, по 2 – у Дубні та на Сарненщині, один – у Зарічненському районі.

Щодо проблемних питань галузі – дуже низьким на сьогодні є рівень оснащення багатоквартирних житлових будинків приладами обліку холодної води. У Гощанському, Зарічненському, Острозькому, Радивилівському та Рокитнівському районах жоден будинок не обладнаний лічильниками.

Разом з тим, викликає занепокоєння фінансовий стан підприємств галузі. Збиткові тарифи, встановлені на місцях, та неповний обсяг дотації з місцевих бюджетів на відшкодування різниці в тарифах приводить до збитковості комунальні підприємства. Тому під час колегій ОДА звернули увагу керівників міст та районів на необхідності затвердження економічнообгрунтованих тарифів та прийняття інвестиційних програм для покращення надання житлово-комунальних послуг.

Відповідні доручення прописані у розпорядженні голови Рівненської ОДА.

Читайте також