На Рівненщині вже створено загалом майже 1000 ОСББ

Фото - ілюстративне

На Рівненщині діє 966 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). В їх управлінні перебуває 33 % від усіх багатоповерхівок.

Найкращі показники створення ОСББ у місті Рівне, Вараш, Здолбунівському, Радивилівському районах. В обласному центрі функціонує 545 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

У 658 багатоквартирних будинках, що становить 20 % від загальної кількості будинків,  визначено управителя, а саме у  містах: Рівне, Вараш, Дубно, Острог, Здолбунівському, Рівненському, Сарненському, Дубровицькому районах.

«Житловий фонд області нараховує 3212 житлових  багатоквартирних будинків. Лише за цей рік створено 65 ОСББ. Така форма управління власним майном достатньо ефективна, адже дозволяє залучити кошти, у тому числі й грантові, на поліпшення обслуговування багатоповерхівок. Серед них – програма «теплі» кредити, Фонд енергоефективності, різні місцеві ініціативи», - коментує директор департаменту ЖКГ, енергетики та енергофективності Рівненської ОДА Володимир Пшеюк.

З метою підтримки ОСББ у містах Рівне, Дубно, Вараш, Костопіль діють програми на умовах співфінансування. Зокрема, в обласному центрі функціонує муніципальна Програма сталого розвитку міста, згідно з якою проводиться фінансування робіт з капітальних ремонтів житлових будинків ОСББ, ЖБК на умовах співфінансування.

Крім того, успішно впроваджується програма термомодернізації багатоквартирних будинків міста Рівного, яка передбачає відшкодування з міського бюджету частини кредиту, залученого ОСББ на енергоефективність та термомодернізацію житла.

Читайте також