На Рівненщині взяли під варту чоловіків, яких підозрюють у контрабанді та збуті наркотиків у особливо великих розмірах

фото ілюстративне

На Рівненщині повідомлено про підозру та взято під варту двох громадян, які налагодили схему збуту на території України прекурсоріву особливо великих розмірах

За погодженням із прокуратурою Рівненської області повідомлено про підозру двом жителям Львівської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 311 (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч.2 ст. 28 ч. 3 ст. 311КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів у особливо великих розмірах, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Стосовно обох підозрюваних 19.03.2019 Рівненським міським судом застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення кожному застави у сумі 3 млн 73 тис гривень.

На підставі зібраних прокурором та слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області доказів встановлено, що спільники налагодили схему придбання, зберігання та збуту на території України пігулок «Cirrus» та «Akatar» із вмістом псевдоефедрину, обіг яких в державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю. Дотримуючись заходів конспірації, зловмисники забезпечували доставку охочим прекурсорів за допомогою поштових відправлень.

Злочинну діяльність було викрито слідчими слідчого відділуУправління Служби безпеки України в Рівненській області за оперативного супроводу Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та 16.03.2019 вилучено в одній із установ поштового зв’язку посилку із псевдоефедриновміснимипігулками в кількості 1680 штук, які зловмисники мали намір збути за 40 тис гривень.

Нині у даному кримінальному провадженні слідчі слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області продовжують здійснювати досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

 

Довідково: відповідальність за вчинення вказаних злочинів передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також