На Рівненщині взяли під варту підозрюваного у контрабанді наркотиків

фото ілюстративне

За принципової позиції прокуратури взято під варту підозрюваного в організації  контрабандного переміщення за кордон сильнодіючих лікарськихзасобів

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури Рівненської області 18.03.2019  Рівненський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду щодо застосування особі, яка організувала схему  контрабандного переміщення за кордон анаболічних засобів, запобіжного заходу у виді домашнього арешту та ухвалив нове рішення, яким останньомуобрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Як вже повідомлялося, працівники прокуратури Рівненської області спільно із працівниками Управління Служби безпеки України в Рівненській області у лютому 2019 року блокувалидіяльність групи осіб, які налагодили незаконні поставки до європейських країн фальсифікованих сильнодіючих речовин з вмістом метандієнону (анаболічнийстероїд).

У результаті проведених санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб, причетних до контрабанди, та розташування підпільної «фармацевтичної» лабораторіївиявлено і вилучено обладнання для виготовлення та упакування зазначеної сильнодіючої речовини, а також значну партію уже готового для реалізації препарату.

За погодженням із прокуратурою області трьом особам – жителям міст Рівне та Запоріжжяповідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 15 ч.1 ст. 201 (закінчений замах на вчинення контрабанди), ч. 3 ст. 321 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або сильнодіючих лікарських засобів).

У даному кримінальному провадженні слідчі слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області продовжують здійснювати досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

Довідково: за вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також