На Рівненщині за фінансові махінації працівниці банку "світить" 8 років в`язниці

На Рівненщині за привласнення 500 тис. грн. судитимуть банківську працівницю. Про це повідомляє Прокуратура Рівненської області.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно 36-річної співробітниці державного банку, яка маючи доступ до автоматизованої банківської системи, проводила фіктивні банківські операції, в результаті яких заволоділа коштами на суму понад 500 тис. грн. Її обвинувачують у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч. 3 ст. 362, ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, жінка, використовуючи свій логін та пароль, без відома клієнтів банку, змінювала інформацію, що обробляється у автоматизованій банківській системі. В результаті чого, змогла здійснювати несанкціонований випуск та активацію банківських карток. Після чого створювала офіційні електронні банківські документи, а саме чеки про видачу готівки, та таким чином проводила фіктивні операції.

Впродовж 2018 – 2019 років обвинувачувана привласнювала гроші 61 клієнта банківської установи, на загальну суму близько 500 тис. грн.

Представники прокуратури, спільно з співробітниками кіберполіції, та СУ ГУНП в області, за сприяння служби безпеки банку, викрили жінку у червні 2019 року.

Тепер, за скоєне, їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте також