На Рівненщині за наругу над могилою чоловіка засудили на 4 роки

фото ілюстративне

Сарненським районним судом Рівненської області 08.11.2018 до 4 років і 1 місяця позбавлення волі засуджено жителя  Сарненського району за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 297 КК України (незакінчений замах на незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, вчиненого з корисливих мотивів).

Так, 29 – річний житель с. СтрільськСарненського району, маючи непогашену судимість за злочини проти власності, на шлях виправлення не став, натомість влітку 2018 року умисно, з корисливих мотивів, проявляючи зневагу до моральних засад суспільства в частині поваги до померлих та місць їх поховання, ігноруючи елементарні правила моральності, демонтував та намагався викрасти предмети, які розташовані на могилах померлих (металеві каркаси), однак на місці був затриманий працівниками поліції.

На даний час обвинувальний вирок суду не набрав законної сили та учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

Матеріали Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також